Radio 182 Nieuws

Resultaten vragenlijst over PMD-afval

today17 mei 2023 5

Achtergrond
share close

Begin dit jaar vroegen wij u of u mee wilde denken over de manier waarop we in Waddinxveen PMD inzamelen. Meer dan duizend inwoners (1.051) vulden onze vragenlijst over de inzameling van PMD in.

De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn:

  • Iets meer dan de helft van de ondervraagde inwoners ergert zich aan PMD-zakken die aan de lantaarnpalen worden opgehangen. Redenen van ergernis zijn vooral het te vroeg ophangen van de zakken, de aantrekkingskracht die zakken hebben op vogels en ongedierte en de kans op het openscheuren van de zakken.
  • Het ophalen van PMD kan op verschillende manier. Eén optie heeft bij inwoners in laagbouwwoningen de voorkeur. Dat is de manier waarop PMD nu wordt opgehaald, waarbij inwoners PMD-zakken aan de lantaarnpalen hangen. Hier is 60,8% van de inwoners voor. Een extra container voor PMD, een container wisselen of een ondergrondse container in de buurt vinden de inwoners geen goed idee.
  • Bij hoogbouwwoningen geven de inwoners de voorkeur aan twee opties. Het ophalen via een ondergrondse verzamelcontainer in de buurt (61,8% is voor) of het ophangen van PMD-zakken aan lantaarnpalen (57,3% is voor). Het brengen van PMD-zakken op centrale plekken vinden inwoners geen goed idee.

Bent u benieuwd naar alle uitkomsten van het onderzoek?

Bekijk dan het onderzoeksrapport op Waddsup. De uitkomsten van de vragenlijst hebben we samen met een onderzoek naar de samenwerking met Cyclus en een onderzoek naar het huidige afvalbeleid door Stantec naar de gemeenteraad gestuurd. We verwachten dat de gemeenteraad van Waddinxveen voor de zomer een beslissing neemt over hoe we in de toekomst PMD gaan inzamelen. Mocht de manier van inzamelen veranderen, dan gaat dit niet eerder dan in 2024 van start. Uiteraard houden we u op de hoogte.

Geschreven door Radio182

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter


NEEM CONTACT MET ONS OP

OVER RADIO182

FREQUENTIES

0%