DJ

Marcel Binken

Achtergrond

Disco Classics

Disco Forever!

Dansen tot je erbij neervalt met de lekkerste Discoclassics uit de jaren 70's, 80's, 90's en 00's? Dat doe je tijdens Disco Forever op Radio182 met Marcel Binken!Marcel is een ervaren en gedreven DJ. Het plaatjes draaien zit in zijn bloed en hij doet het al bijna heel zijn leven, zowel op de radio als in clubs en op feesten.

Marcel begon, zoals zovele deejays, op zijn 12e op schoolfeestjes te draaien. De schoolfeestjes werden schoolfeesten en de schoolfeesten werden feesten overal en nergens. Er kwam uiteraard een dikke drive-in show en zo was Marcel elk weekend wel onderweg met een bus vol apparatuur om ergens de boel op zijn kop te zetten.

Begin jaren ’80 kwam Marcel in contact met de Goudse lokale etherpiraat Radio Angelina, een destijds enorm populair station met duizenden luisteraars. Hij ging onder de naam André Lafeber radioprogramma’s maken. Die werden opgenomen op bandjes in zijn slaapkamerstudiootje thuis.

Toen de etherpiraterij, door de vele invallen door de RCD, stopte bleef Marcel wel actief als deejay. Dat kwam weer in een stroomversnelling toen de mogelijkheid zich voordeed te draaien in de destijds zeer bekende Discotheek De Herberg (later City Life) in Reeuwijk-Dorp. Marcel ontpopte zich daar als een allround feestdeejay. Dat werd opgemerkt en vervolgens draaide Marcel in veel feestcafés en après-skibars, in binnen- en buitenland. Marcel draaide op hele kleine feestjes, maar ook op grote venues met duizenden feestgangers. In het buitenland draaide hij ondermeer op Gran Canaria en in Oostenrijk. In zijn tijd als feestdeejay is hij zelfs een keer genomineerd als feestdeejay van het jaar.

Het draaien in discotheken en op feesten raakte in het slop toen Marcel gehandicapt raakte. Daardoor besloot hij weer te gaan draaien op de radio en kwam hij terecht bij de lokale omroep RTW in Waddinxveen. Daar heeft hij 4 jaar zijn programma Disco Classics gepresenteerd.

Via Gert Voogd kwam Marcel in contact met Radio182. Sinds 2022 draait zijn programma dan ook bij de mooiste en gezelligste omroep van Midden Holland. Nu heet zijn programma Disco Forever. Iedere Zaterdagavond vanaf 19:00 hoor je bij Marcel de disco- en dansmuziek van toen tot nu. Marcel van Engelen en Nico Koning zijn de vaste sidekicks van de show.


Dj

NEEM CONTACT MET ONS OP

OVER RADIO182

FREQUENTIES

0%