Marcel Binken
DJ

Marcel Binken

Achtergrond

Disco Classics

Disco Forever!

Dansen tot je erbij neervalt met de lekkerste Discoclassics uit de jaren 70's, 80's, 90's en 00's? Dat doe je tijdens Disco Forever op Radio182 met Marcel Binken!Marcel is een ervaren en gedreven DJ. Het plaatjes draaien zit in zijn bloed en hij doet het al bijna heel zijn leven, zowel op de radio als in clubs en op feesten.

Marcel begon, zoals zovele DJ’s, op zijn 12e op schoolfeestjes te draaien. De schoolfeestjes werden schoolfeesten, de schoolfeesten werden feesten overal en nergens. Er kwam uiteraard een dikke drive-in show en zo was Marcel elk weekend wel onderweg met een bus vol apparatuur om ergens de boel op zijn kop te zetten.

Begin jaren ’80 kwam Marcel in contact met de Goudse lokale etherpiraat Radio Angelina, een destijds enorm populair station met duizenden luisteraars. Hij ging onder de naam André Lafeber radioprogramma’s maken. Die werden opgenomen op bandjes in zijn slaapkamerstudiootje thuis.

Toen de etherpiraterij, door de vele invallen door de RCD, stopte bleef Marcel wel actief als DJ. Dat kwam weer in een stroomversnelling toen de mogelijkheid zich voordeed te draaien in Discotheek De Herberg (later City Life) in Reeuwijk-Dorp. Marcel ontpopte zich daar als een allround feest-DJ. Dat werd opgemerkt en vervolgens draaide Marcel in veel feestcafés en après-skibars, in binnen- en buitenland. Marcel draaide op hele kleine feestjes, maar ook op grote venues met duizenden feestgangers. In het buitenland draaide hij ondermeer op Gran Canaria en in Oostenrijk. In zijn tijd als feest-DJ is hij zelfs een keer genomineerd als Feest-DJ van het jaar.

Het draaien in discotheken en op feesten raakte in het slop toen Marcel gehandicapt raakte. Hij besloot weer te gaan draaien op de radio en kwam terecht bij de lokale omroep RTW. Daar heeft hij 4 jaar zijn programma Disco Classics gepresenteerd. Sinds 2020 draait het programma bij SOB FM. Marcel maakt het programma in zijn studio thuis.


Dj

NEEM CONTACT MET ONS OP
OVER RADIO182
FREQUENTIES
0%