Gert Voogd
DJ / Techniek

Gert Voogd

Achtergrond


Gert komt in 1981 op jonge leeftijd in aanraking met de radiowereld. Na zijn eerste straat-piraatje pakt hij de zaken serieuzer aan wat uitmondt in het eerste semi-professionele radiostation in Waddinxveen. Met een aantal andere piraten richt hij Radio Centraal op die in 1983/85 24 uur per dag in het weekend, en later ook in de avonduren uitzendt vanuit Waddinxveen. Na een grote actie in juni 1985 waarbij op verschillende plaatsen in Waddinxveen invallen worden gedaan en alles in beslag wordt genomen stopt het station. Inmiddels zijn er plannen voor een legale lokale omroep en raakt hij in 1986 betrokken bij de oprichting van de lokale omroep RTW in Waddinxveen.

Een van de favoriete nummers van Gert:


https://www.youtube.com/watch?v=IeDMnyQzS88

Bij de Waddinxveense lokale omroep RTW maakt hij vanaf 1987 verschillende programma’s en vult hij vooral de vaste zaterdagavond met Michel van Vliet. Het blijft niet bij 1 omroep want gedurende de jaren 90 maakt hij ook radio voor Lobero/RTB3 (Berkel en Rodenrijs) Radio Leiderdorp en N44FM (Wassenaar). Na een conflict over de te varen koers van de omroep RTW wordt er vanaf half jaren 90 ook weer ge-piraat onder de naam Freewave in het Groene Hart. Een krachtige zender zorgt ervoor dat het signaal van Freewave in bijna heel Zuid Holland goed te ontvangen is. Het station zendt ook weer 24 uur per dag in het weekend uit en wordt behoorlijk populair.

Na een flink aantal inbeslagnames wordt in 1999 door de opsporingsambtenaren gesuggereerd of we niet beter als lokale omroep verder kunnen gaan, buurtgemeente Boskoop zou hiervoor geschikt kunnen zijn. De mogelijkheden hiervoor worden onderzocht, maar men krijgt het bestuurlijk niet rond en uiteindelijk komt de zender niet in de lucht..


Gallery


Mijn favoriete Quote:

“Behandel iemand zoals jezelf behandeld zou willen worden.”

In die periode komt hij echter wel in contact met een aantal leveranciers van omroep apparatuur (in voorbereiding op de nieuwe omroep) en na een aanbod om dit in Nederland te gaan verkopen richt hij in 2001 het bedrijf Pro FM Broadcast op. Het bedrijf verkoopt alles wat te maken heeft met radioapparatuur en zo blijft hij in de scene en heeft hij de unieke mogelijkheid om bij veel stations in Nederland een kijkje in de keuken te nemen. Het verlangen naar een eigen zender blijft en in 2004 richt hij Pro FM dance radio op, een internetstation dat 24/7 danceclassics en dance hits uitzend. Internetradio staat in die tijd nog in de kinderschoenen.. er is weinig concurrentie en het station word wereldwijd goed beluisterd.

In 2017 is Gert met zijn bedrijf als eerste in de regio Gouda in de lucht met een experimentele DAB+ zender. Deze experimentele frequentie is bedoeld om uit te zoeken of lokale/regio DAB+ radio in de toekomst mogelijk is. Daarmee staat hij aan de basis van dit station. Nu in 2020 is er een unieke mogelijkheid om zelf legaal een station op te richten. Na jarenlange frustratie over wat we in de regio via de (lokale) radio krijgen voorgeschoteld is het tijd om zijn visie te laten horen.

Radio zoals het hoort met de perfecte muziekmix en relevante informatie uit en voor de streek…en voor een brede groep beluisterbaar. Welkom bij het nieuwe Radio 182!


DjStreamingTechniek

NEEM CONTACT MET ONS OP

OVER RADIO182

FREQUENTIES

0%