DJ / Techniek

Arjan Uitman

Achtergrond

Vanaf 6-jarige leeftijd speelt Arjan al met de stereoapparatuur van zijn ouders en besluit hij een heuse radiostudio in zijn kamer te bouwen met 2 tapedecks, een 3 kanaals mengpaneeltje en een pick-up van de rommelmarkt. Zijn moeder is maar heel even blij met zijn “onschuldige” hobby totdat Arjan grotere luidsprekers krijgt en een oude microfoon en versterker (2x100Watt) van zijn opa.. de rest is geschiedenis!

Inmiddels draait de 15 jarige Arjan ook als techneut/DJ bij ziekenomroep AGRO en lokaal radiostation Gouwestad in Gouda, maar hij wil nog meer doen! In 1999/2000 is hij Co-host/producer van een DJ bij het landelijk radiostation 3FM en na enkele maanden besluiten ze dat hij om middernacht zijn eigen radioshow krijgt (PyjamaFM van 04.00 tot 06.00 uur). Na een nieuwe baan gevonden te hebben bij een internetbedrijf en het werk bij de landelijke radio helaas niet zijn fulltime werk is, is radio maken op dat moment niet echt belangrijk meer voor hem en stopt hij daarmee.

Op internet luistert hij begin jaren 2000 regelmatig naar Webradio stations en vooral veel naar de online dancezender Pro FM en zo komt hij in contact met Gert Voogd. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de ICT-wereld wil hij weer een baan in de omroepwereld. In 2004 lukt dat hem ook en krijgt hij een vast contract bij Radio 538 als Broadcast Engineer waarbij hij verantwoordelijk is voor het up en running houden van alle techniek, muzieksystemen, studio’s, verbindingen en reist hij samen met een aantal collega’s de hele wereld af om locatie uitzendingen van o.a. Edwin Evers, Ruud de Wild en Dance Department technisch voor elkaar te krijgen en in goede banen te leiden. Ook bouwde hij in die tijd diverse (locatie) studio’s voor 538 en ook JuiceFM op de Koninginneweg in Hilversum.

Na een aantal jaar bij 538 gewerkt te hebben begint Arjan uiteindelijk een eigen bedrijf in Webhosting en Streaming Media faciliteiten. Daarbij heeft hij veel klanten met live audio en/of videostreaming en webhosting.


Mijn favoriete quote:

“De kunst van het leven is elke dag weer vol enthousiasme opnieuw beginnen.”

Mede door deze ervaring regelt Arjan al sinds omstreeks 2005 de streams en de website voor ProFM en nog diverse andere lokale/regionale en internet omroepen. Doordat Arjan inmiddels al jaren ervaring heeft op Streaming Media gebied en goed bevriend is met Gert werd hij gevraagd om ook voor Radio 182 de techniek, streaming en website te verzorgen. Wellicht horen we Arjan ook bij diverse programma’s op Radio 182 en heeft hij plechtig beloofd dat alles op technisch vlak optimaal zal werken! 😀


DjStreamingTechniek

NEEM CONTACT MET ONS OP

OVER RADIO182

FREQUENTIES

0%